Szendvicskrémek
Tepertőkrém egyszerűen
Hozzávalók:
- 15 dkg darált tepertő
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 gerezd fokhagma
- 1 kk pirospaprika
Elkészítés: A hozzávalókat keverjük össze,ízlés szerint fűszerezzük,ha kell.Pirítósra,zöldségekhez tökéletes.
Kolbászkrém
1 pár csípős vagy lángolt kolbászt feldarabolunk,főzünk 5 kemény tojást,amit a kolbásszal,1 nagy fej lila hagymával,pici sóval és borssal egy nagyobb turmixgépbe tesszük,pár keverés után kész van.
Cukkinis kence
Hozzávalók (4 adag):
- 2 kisebb cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 1 csokor bazsalikom
- só,bors,oregánó ízlés szerint
Elkészítés: A cukkiniket meghámozzuk,és almareszelőn lereszeljük.A zsírban üvegesre pároljuk a hagymát,és a fokhagymát,majd rádobjuk a cukkinit,és borsot őrölünk rá.Közepes tűzön megpároljuk,csak a legvégén sózzuk,és belekeverjük a felaprított bazsalikomot,majd az oregánót.
Céklakrém tojással
Hozzávalók:
- 20 dkg cékla
- 4 tojás
- 2 kanál zsír
- fél citrom leve
- só,bors ízlés szerint
Elkészítés: A céklát héjában megfőzzük,hűlni hagyjuk,meghámozzuk,apró kockára vágjuk.Összekeverjük a hozzávalókat,és már fogyasztható is.