Szendvicskrémek

Tepertőkrém egyszerűen

Hozzávalók:            

  • 15 dkg darált tepertő
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagma
  • 1 kk pirospaprika

Elkészítés: A hozzávalókat keverjük össze,ízlés szerint fűszerezzük,ha kell.Pirítósra,zöldségekhez tökéletes.

 

Kolbászkrém

1 pár csípős vagy lángolt kolbászt feldarabolunk,főzünk 5 kemény tojást,amit a kolbásszal,1 nagy fej lila hagymával,pici sóval és borssal egy nagyobb turmixgépbe tesszük,pár keverés után kész van.

Cukkinis kence

Hozzávalók (4 adag):

  • 2 kisebb cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír
  • 1 csokor bazsalikom
  • só,bors,oregánó ízlés szerint

Elkészítés: A cukkiniket meghámozzuk,és almareszelőn lereszeljük.A zsírban üvegesre pároljuk a hagymát,és a fokhagymát,majd rádobjuk a cukkinit,és borsot őrölünk rá.Közepes tűzön megpároljuk,csak a legvégén sózzuk,és belekeverjük a felaprított bazsalikomot,majd az oregánót.

Céklakrém tojással

Hozzávalók:

  • 20 dkg cékla 
  • 4 tojás
  • 2 kanál zsír
  • fél citrom leve
  • só,bors ízlés szerint

Elkészítés: A céklát héjában megfőzzük,hűlni hagyjuk,meghámozzuk,apró kockára vágjuk.Összekeverjük a hozzávalókat,és már fogyasztható is.

3eb0528f3a58e90962f86c4a468d2d25.jpg