Kelkáposztás lasagne

A kelkáposzta olcsó, sokoldalú zöldség.Ebben a receptben kiválóan  kiváltja a kelkáposzta a lasagne tésztáját. Előre elkészíthető, fogyasztás előtt csak be kell tenni a sütőbe. Kiadós, és tökéletesen illeszkedik a Reg-Enor étrendbe.

Hozzávalók 4 személyre:

  • ' fej kelkáposzta (kb 1 kg)
  • 60 dkg darált hús
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk őrölt kömény
  • babérlevél
  • 1 kis doboz cukormentes paradicsompüré
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 2 ek zsiradék
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors

A kelkáposztát leveleire szedjük, sós, forró vízbe dobjuk. 1-2 percig főzzük, leszűrjük.A forró zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzátesszük a fűszereket, a paradicsompürét és az apróra vágott petrezselymet. Egy lapos jénai tál aljára fektetjük a káposztalevelek egyharmadát, rártegezzük a hús felét, ismét káposzta, hús,káposzta.Szépen elhelyezzük rajta a bacont. 180 fokra előmelegített sütőben kb másfél órát sütjük.

Jó étvágyat!

58383228_2305035742891125_1511349921461043200_n.jpg