Kelkáposztás lasagne
A kelkáposzta olcsó, sokoldalú zöldség.Ebben a receptben kiválóan kiváltja a kelkáposzta a lasagne tésztáját. Előre elkészíthető, fogyasztás előtt csak be kell tenni a sütőbe. Kiadós, és tökéletesen illeszkedik a Reg-Enor étrendbe.
Hozzávalók 4 személyre:
- ' fej kelkáposzta (kb 1 kg)
- 60 dkg darált hús
- 2 nagy fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk őrölt kömény
- babérlevél
- 1 kis doboz cukormentes paradicsompüré
- 10 dkg szeletelt bacon
- 2 ek zsiradék
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só, bors
A kelkáposztát leveleire szedjük, sós, forró vízbe dobjuk. 1-2 percig főzzük, leszűrjük.A forró zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzátesszük a fűszereket, a paradicsompürét és az apróra vágott petrezselymet. Egy lapos jénai tál aljára fektetjük a káposztalevelek egyharmadát, rártegezzük a hús felét, ismét káposzta, hús,káposzta.Szépen elhelyezzük rajta a bacont. 180 fokra előmelegített sütőben kb másfél órát sütjük.
Jó étvágyat!